trbiah1.jpg
salam bicara bisu..
hari-hari kumeMikirkan utk prOses mentArbiahkan diri..huhu..pasti rutin harian yg kita lalui akan ada perbezaan..macam-macam yg hendak difikirkan..dgn tugas kerja yg semakin hari semakin bertambah mandatnye.. program sampingan..majlis ilmu etc..
erm.. windu pulak dkt nek di melaka..ehehe.. lama tak balik kg melaka.walHal ikutkan mmg dokek je.. dr mantin negori to melaka.. sejam lebih skit je..namun, dek kesempitan masa yg mmg acapkali tidak diurus dgn baguss..jadinya.. pelbagai agenda yg tidak dirancang..telah diCaturkan..hihi.. itu suatu prOses keputusan yg perlu dibuat..ehehe..
at this mOment, need priVa-C.. jadinya, ku bertapa dpn pc di library smbil menggerakkan jemariku berlegar tiada arah tujuan + fOkOS yg tepat.. sOmetin happen just nOw..that too hArd..tOo sAd.. tOo suddenly have dOne.. ^-^
pepatah yg sOkmO dgr terlajak perahu boleh diUndur.. telajak KAta.. adusss.. mmg tak boleh UNDO au BAck..aduhhh… terus ku dOwn + mOody a awhile..
as hUman being mmg tak leh run away dari MASALAh.pRoblem.
live is an ART.Live is COLourFUL.
kok putih je.. satu tonee.. mmg laa xBest ! no matter hOw, we kena sOlve.tHInk the way to bAttle the prOblem.. erm..erm…
“Ketika kita dilahirkan , kita menangis, dan semua orang tersenyum gembira menyambut kelahiran kita . Berusahalah ! Semoga ketika kita mati kelak , kita tersenyum puas , dan semua orang menangisi pemergian kita . ”
[Hamka]
smbil ku menaip monOlog bisu ni.. ku mengExplore webLog sahabat.. at least dpt mengKuis dikit demi dikit mOOdy ku ni..ku telah meLafazkan ayat yg pada mulanya mmg tak mahu ku LAungkan.. namun, dek cuitan dari sorang hamba Allah.. ku dah mengUngkapkan ayat tu…ya ALLAh, sedihhnye…
moreover.. its over now.kena learN from the lessOn!! i’ll stop mOnOlog here.. tugas HAkiki yg belum ditunaikan.. moga kalbu kembali pulih.sihat…
firman Allah Azza Wa Jall,
Kuntum khaira ummah ukhrijat linnas (Kamu masyarakat yang terbaik yang telah diwujudkan untuk manusia).
ya ALLAh berikan kekuatan.kecekalan.ketabahan hatiku.. moga ku terus saBAr menongkah perjalanan hidupku……. (“_)