747511129l.jpg
 BAHANG PANAS pilihan RAYA.. semakin terasa !!
pas-bulan.jpg
Undilah dengan parti yang menyokong perjuangan menegakkan ISLAM..
bukan menghancurkan AGAMA ISLAM dan UMAT seanteronya….huhuhu..

Takbirr !! ALLAHu AKHbar.. ALLAHu AKhbar.. ALLAHu AKhbar…
Allah swt berfirman, maksudnya: Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang menceroboh) segala jenis kekuatan yang dapat kamu sediakan dan dari pasukan-pasukan berkuda yang lengkap sedia untuk menggerunkan dengan persediaan itu musuh Allah dan musuh kamu serta musuh-musuh yang lain dari mereka yang kamu tidak mengetahuinya sedang Allah mengetahuinya.Dan apa sahaja yang kamu belanjakan pada jalan Allah akan disempurnakan balasannya kepada kamu dan kamu tidak akan dianiaya. (al Anfal:60)
Allah swt berfirman, maksudnya: Wahai orang-orang yang beriman, sabarlah kamu dan teguhkanlah kesabaranmu (dalam menghadapi musuh) dan bersiap-sedialah (untuk berperang) serta bertaqwalah kamu kepada Allah agar kamu memperolehi kejayaan. (Ali Imran:200)
Salam PERJUANgan buat semua PARA daie’ MUDA…
Ungkapan yang menggetarkan nadi bagi yang sinonim dengan bicara persoalan PERJUANGAn….
Jika TAKUT dengan RISIKO, usah bicara soal PERJUANGAN !!
Dalam proses DAKWAh.. kita juga mentarbiyyahkan diri kita dari kurang BAIk ke arah yg BAIK. Dari yg BAIK ke arah yang LAGI BAIk…seterusnya dari yg terbaik, diperkasakan ke MAKAM yang tertinggi.. insyaallah..
justeru, kita seharusnya menjadi DUTA yang menDOKONg usaha perjuangan untuk menegakkan ISLAM di mata dunia..menabur benih semaian tazkirah, menitipkan suapan rohani yang mendidik jiwa gersang nan sepi dengan NUR yakni jalan LURUS…
melihatkan KEPINcangan UMAT ISLAM yang kini diMAMAH dengan rakus… dek JAHILnya manusia..serangan HALus dari puak YAHUdi.. dengan memasukkan jarum dikit demi dikit… aduhai.. sedihhhnya melihat bakal pemimpin yang menerajui NEGARa pada masa akan datang.. ^-^
ayuh.. bangunlah ya syabab…jadilah DUTA.. duta kepada generasi kini.. bukan hanya ahli NOMINal.. yang hanya menyOKONg.. malah angguk-angguk geleng-geleng dengan kerenah BIROkrasi yang macam-macam helah tipu nya.. huhu..tapi, jadilah daie yang boleh menyalakan OBOR dari kegelapan yg kelam gumpita.. amar makruf wa nahi mungkar !!
tak terfikir ke?? Ke mana sumbangan duit selama ini yg kita laburkan.. walupun mmglaa tak sebanyak angka ribu au JUTA.. tapi, sewajarnya.. kita yg dikurniakan AQAl.. boleh berfikir.. boleh selidik.. ke MANA perginya duit.. dana yang terkumpul…
ikutkan kiraan.. sohih ana ujarkan.. banyak telah dilaburkan ke arah yg lagho.. ke arah yang tidak sepatutnya dilaburkan bak air yang mengalir…
sedikit cth PETRONAs yg mmg satu-satu negeri yg banyak dapat royalty dari hasil minyak tersebut.. TERengganu.. mana perginya PITIh tu?? Byk dijana pada projek ape??? Berbilion banyaknye… kalau diagihkan pada projek yang banyak manfaat pada RAKyat ada juga manfaatnya.. tapi…???!!
Belum lagi cth projek lain yg menbazirkan duit RAKYAT .. aduhhhh.. sedihhhnye.. melihatkan rakan sepersekolahan..belia-belia.. adik-adik yg kini hanyut dibawa arus kEBARAtan.. arus hedONisme yang melampau…. ^-^
AYUh… bangun umat MUHAMMAD… bangun dari LENA yang bersulamkan kesenangan yang bertatahkan hiburan maknawi semata-mata.. berintikan suapan rasuah yang melata.. bertunjangkan fakta palsu yang disogokkan bagi mangaburi mata-mata rakyat..
Ya ALLAH, tegakkanlah Negara yang mendaulatkan AL Quran di setiap tempat, Hidup bahagiakanlah kami dengannya, matikan kami sebagai SYUhada’ yang mulia.
Ya ALLAH, tegakkan Negara Islam yang sebenar dan kurniakanlah kami padanya kemuliaan, kekuatan dan kesatuan di bawah naugan kalimah
‘ Lailahaillallah Muhammadurrasululallah ‘.
Ya Allah bantulah agamaMU, kitabMU, dan penolong-penolong agamaMU, dan hancurkanlah musuhMU dan musuh agamaMU, Ya Allah, jadikanlah kalimahMU yang tertinggi dan hinakanlah kekufuran.
Ya ALLAH, tundukkanlah jiwa kami menjadi jiwa yg hancur luluh penuh harapan kepadaMu dan jadikanlah kami dari golongan yang bermunajat kepadaMu di waktu sahur sehingga tersingkap nyata kebesaranMU dan ketinggianMu.
Pergilah kamu beramai-ramai untuk berperang pada jalan Allah) sama ada dengan keadaan ringan ataupun berat, dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah. Yang demikian amatlah baik bagi kamu jika kamu mengetahui. (at Taubah:41)
Wahai orang-orang yang beriman, jika kamu menolong agama Allah niscaya Allah menolong kamu (untuk mencapai kemenangan) dan meneguhkan tapak pendirian kamu. (Muhammad:7)
Akhir kalam bicara bisu ana.. sama-sama kita tanya diri..
Adakah kita sudah JALANkan amanah sebagai KHAlifah??
Kita wajib memilih pemimpin yg bertunjangkan yakni mendokong daulah ISLAmiyah .. JANGAN ada yang MENGANggur dalam menjalankan AMANAH BERSAma.. FARDHu bagi MENdokong perjuangan…
Wallahu’alam bissawab…
Ya Tuhanku, sesungguhnya diri ini penuh kekeliruan dan keluh-resah,walaupun ku tahu tanggungjawab dakwah ini satu kewajipan namun hatiku ini sentiasa menyeleweng dari landasanMu,oleh itu Ya Tuhanku kau kembalikanlah Nur kebenaran,dan kekuatan buat diriku ini agar diriku mampu berdiri tegak bersama kaum Adam untuk sama-sama menjunjung kalimahMu…ameen, insyaAllah..
Advertisements