052-doanikaziz.jpg
Ya ALLAH, tegakkanlah Negara yang mendaulatkan AL Quran di setiap tempat, Hidup bahagiakanlah kami dengannya, matikan kami sebagai SYUhada’ yang mulia.
Ya ALLAH, tegakkan Negara Islam yang sebenar dan kurniakanlah kami padanya kemuliaan, kekuatan dan kesatuan di bawah naugan kalimah
‘ Lailahaillallah Muhammadurrasululallah ‘.
Ya Allah bantulah agamaMU, kitabMU, dan penolong-penolong agamaMU, dan hancurkanlah musuhMU dan musuh agamaMU, Ya Allah, jadikanlah kalimahMU yang tertinggi dan hinakanlah kekufuran.
Ya ALLAH, tundukkanlah jiwa kami menjadi jiwa yg hancur luluh penuh harapan kepadaMu dan jadikanlah kami dari golongan yang bermunajat kepadaMu di waktu sahur sehingga tersingkap nyata kebesaranMU dan ketinggianMu.
Ya Allah, turun pertolonganMU kepada kaum muslimin dan masukkan mereka kelebihan dan kemuliaan. Ya Allah, sesunguhnnya kami mohon kepadaMU pertolongan yang segera dan angkatlah dari kami kesusahan kami, ampunkan dosa kami, tunaikanlah hajat kami dan permudahkanlah urusan kami dalm keadaan jiwa kai tenang, tubuh kami selamat, sejahtera agama kami dan dunia kami.
Wahai pertolongan Allah, dekatlah kepada pendokong agamaMU, dan janganlah Engkau lepaskan meraka kepada diri mereka sendiri ( yang lemah) walau sekelip mata. Ya Allah, bantulah pendokong agamaMU, selamatkan mereka daripada keburukan diri meraka, kejahatan musuh mereka dan segala kejahatan daripada syaitan, manusia dan jin.
Ya Allah, angkatlah kegelapan daripada umat Islam, turunkanlah kepada mereka pertolongan yang segera dan rahmatMU yang luas dan keampunanMU yang sempurna, Engkaulah yang MAHA Pengampun dan MAHA Pengasih, Engkaulah yang MAHA membantu memberi kemenangan, sesungguhnya tiada kekuatan kecuali kekuatan ALLAH yang MAHA TInggi dan MAHA Agung….
Amin..amin… ya rabbal alamin….
TAKBIR !!! ALLAHU AKHBAR !!!

akhwattakbirijo.jpg

Advertisements