smkab.jpg

 pelajarc.jpg

 ALfun mabruk… cOngratess.. TahniAh.. well dOne…

ALhamdulillah…. syUKur kerna setelah berhempas PUlas.. bertuNgkus-lUmus.. kerja keras.. study hard lagi SmarT.. dan pelbagai kem MOtivasi.. latih TUbi.. test mOnthly.. dan seantero laaa.. antum.. insan yg terpilih dan layak menerima habuan yg setimpal dgn titik peluh yg telah dilaburkan…

 

Jgn lupe solat sujud syukur.. kalau yg achieve target, buatlaa puasa sunat… au puasa nazar kalau sudah bernazar..

 

Pada adik-adik yg kecewa dgn result.. jgn give uP. LIVe must go on!!

Jadikan kenangan yg lps, suatu pengajaran.. yg penting kena kuatkan USAHA.. learn from the Lesson.. jgn ulangi kesilapan..kegagalan yg lepas.

Pandang depan.. JANGAn pandang belakang….hehe..

 

Yang penting kena BIJak pandai pilih masa depan ^-^

Peluang. Pilihan terbentang luas di luar sana.. Cuma jangan silap pilih langkah.. tak tahu, JANGAN MALu bertanya.. bukan kena bayar pun kalau ANDA bertanya !! tak tanya, sesat JALAn. Dah sesat nk U turn bukan dekat.. kadangkala jauhnye.. ya ampun….hehhee..

Kusingkap kembali zaman SPm.. erm, I’m one of the best student art stream – akaun.perdagangan. masa form 4..my best result, penah achieved 10 agregat.. ( time dolu, pangkat 1.2.3 gune agregat) now, dah guna A, B,C etc..

Trial SPM I got 11 agregat.. but then, spm Real bertambah pulak agregat tu. Aduss.. so keputusannye tidak begitu besttt lah. Even still GRADE 1, but tersasar targetku… well, it’s over..

Mmg % sekolahku turun.. yg pelik pendidikan islam tak ada A… satu sekolah xde pun yg dpt A1.. aik, ustz ustazah tanya… shida.. tak dpt A1? shida dpt 4..Adusss… yg dpt A2 dlm sekolahku dlm 10 orang je..

Huh.. agaknya boikot kot… ( kata ustz arifin..hehe.. politik ni..)

Alhamdulillah.. sejarah ku dpt A1.. wallaaa….tersenyum jumpe cikgu kamil.. tahniah… katanya.. terima kasih cikgu =)

Suke sejarah.suke membaca. Sbb tu bile exam selalu score..

Tapi, hakikatnye tidak laa menjadi favorite utk knows deeply about history zmn hang tuah..etc..hehe.. kalau perihal khalifah ISLAm.. best juge..

Ya syabab.. em, sewajarnya generasi kini kena titipkan dan selami semangat JUANG para pejuang ISLAm… ALLAHu AKhbar..

After spm.. ku enter form 6. sekolah yg sama.. wah, memang jadi senior di smk ahmad boestamam, sitiawan perak.. quite busy handle society puteri islam..( bukan PUTERI UMNO..ehehe) kelab catur. Then, pegang pula jawatan ketua pengawas pusat sumber..erm… dlm kelas asek jadi bendahari je.. dan juge merangkap ketua keceriaan kelas…hihi… penah jadi wakil sek main catur.. open tournament & peringkat daerah aje…

Mmg best zaman form 6… winduu kat geng classmates.. sahda..jamaliah..dll.

Study group dlm kelas… lagi 2-3 bulan nk exm stpm.. buat kelas tuisyen sesame classmates.. pembahagian tugas ikut subjek dan bab dibuat..

Maka, kami jd cikgu sekejap dlm kelas..hihi..

 

Sahabatku, masing-masing berjaya dgn karier tersendiri. Cikwan cikgu di penang, sahda cikgu di sabah, jamaliah PTD di putrajaya..

 Akhirnya… ku dapat menjejaki alam kampus.. di bumi sintok.. kedah.

to be continue in campus life😉