5-6 ogos.

i’m Representative for SKM-suruhanjaya koperasi m’sia.. also on behalf my company Koperasi the RIGHTS m’sia berhad – the RIGHTS privilege bhd.. fees rm1K++

But disupport oleh SKM.. so, dptlaa discount..dlm rm700 per person SKM paid.. ape lagi.. pegi laa..hihii.. hampir cancel.. coz nk bg laluan pd yg core and related field..but then.. I go juge.

Alhamdulillah..ptg td end the conference.. best..byk sgt belajar..mmg rase kecik sgt dlm tu.. dwn tun hussin onn tu.. sume org hebat belaka..prof…doctor dari pelbagai negara.. Malaysian.. usm..utm..upm.. prof dari Egypt..greece.. Korean.. UK..

Terigin juge nk bergambar.. tapi, kemalasan melanda.. dituruti kamera pun xde.. hp ijo ku je lah…ehehhe.. conference 2 days.. the last day.. I quit early.. last slot xmasuk.. break by4.20.. I rush back..

Got things aula’ to do.. kalu stay lg.. I’ll back late a bit.. nk prepare utk UO..dll.. smpai umah 5.45++. Bath..asar.. terus mencari bahan yg ada dlm doc pc ku..

Ya ALLAH, mmg quite exhausted.. but kena go on juge.. xpelaa, ni yg mmpu ku korbankan.. ntahkan lagi dpt buat amal ni.. Terigt ayat housemate.. pagi tu.. ku baru pulang rumah..

Mlmnye meting nisa’ di bangi.. lalu stay di rumah shbtku..agak lewat nk inform.. biasa by 8++ dh bgtau.. xtido umah..

Smpai je rumah pagi tu.. bilik housemate terbuka.. kak amy menyapaku. “ shida p mana… meting ape.. program ape..? Shida p meting di bangi.. utk 23 ogos ni.. “

Dpt gaji ke? Selalu p meting.. buat amal ni… lontaran kalam dari kak amy..Em.. xpelaa kak.. program ni pun xlama je lagi.. saya tolon adik-adik je.. hanya menjawab ayat tu.. dan bersiap utk ke office..

Hanya yg memahami erti berjuang utk program.. utk taklifan.. urusan jemaah.. akan faham.. mmg kena berkorban.. tenaga.masa dan apetah lagi wang.. xpelaa itu yg masih ada ruang ni.. yg boleh diinfakkan..

Kalau dolu dok mantin…. turun naik kl.. amik taxi to ktm rm10. ktm to kl rm4.70..Tambah laa kalau p balik.. kini dok serdang, taxi to ktm rm5. ke kl rm1.70 kot.. xigt pulak.. to bangi..rm 1.10 rasenye..Taxi to office meting rm6.7.. brp ye expenses sahabat tu??

By huk…by cruk.. xpelaa.. selagi ana ada kudrat.. ada kesempatan utk ke hulu..hilir.. sblm dh berDUET nnti..ehehe.. ana ok je.. flexible.. available.. utk ke mjls ilmu yg best…dll ats urusan yg ada manfaatnye..

Ape ye cite mak..abah.. fatin… adikku… ain.. haa..mohd dh ada d kl.. blum lg jenguk.. insyaalla nnti kak jumpe ye… nk balik laa mid bulan ni.. leh ikut mak p ipOH…hhehehe.. yeahh..

Oklaa.. mmg jarang lagi amat kadang-kadang nk update blog ni..

Now, ada 3 kena update blog.. blog greencastle ni.. blog http://mujahid70.blogspot.com juge http://mhc2008.wordpress.com.

Tuntasnye.. ana kan update bile perlu lah.. nk update tiap hari, blum kesempatan.. sbb terbats dgn keje-keje office etc..Moga ada secalit ilmu yg para penatap monolog bisu ku ini.. dapat fikir-fikir.. timbang tara.. ambil yg jernih.. buanglaa yg keruh..hehe..

Dh penghujung kalam ni… doakan ana moge diberikan kekuatan..ketabahan..kecekalan dlm menempuh segala mehnah tribulasi… provakasi… birokrasi.. dan pelbagai lagi lah..😉

Syukran ats kalungn munajat antum.. sama-sama kita mantOPkan diri.. mOtivate diri.. ‘ kun fayakun’.. bilamana ALLAH dh kata gitu.. gitu laa.. namun, hidup ni cam main catur..

Kita kena bijak fikir utk caturkan hidup kita.. kalu jalan jalan asek checkmate je… main dam laa….hehehe..Be a thinker… not a followernk follow.. follow yg baik belaka.. amar ma’aruf. Nahi mungkar… wallahu’alam..

Firman Allah S.W.T Maksudnya: “Dan sungguh akan Kami berikan cubaan kepadamu, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan tanam-tanaman. Dan berikanlah berita gembira kepada orang-orang yang sabar” (Surah Al Baqarah ayat 155)

Firman Allah s.w.t : “Sesungguhnya Allah menyuruh kamu supaya menyerahkan segala jenis amanah kepada ahlinya (yang berhak menerimanya), dan apabila kamu menjalankan hukum diantara manusia (Allah menyuruh) kamu menghukum dengan adil. Sesungguhnya Allah dengan (suruhannya) itu memberi pengajaran yang sebaik-baiknya kepada kamu, Sesungguhnya Allah sentiasa mendengar,lagi sentiasa melihat”. (An-Nisa’ ayat 58)

Nabi Muhammad bersabda yang bermaksud: Sebaik-baik manusia diantara kamu adalah yang paling banyak manfaatnya pada orang lain.( Bukhari dan Muslim)

** dpt ole-ole.. beg..tag.. nnti lah publish.. try test upload via email fail je..;(

;)  06082008.. hari ni genap umur adik bongsuku 16 tahun..

nurul fatin fatimah nadiah binti johari..all d best in ur study dik..

now sek di maahd.. area taiping.. caiyok2..;)

lama xjumpe adik nan sorang ni…hihi.. salam najjah wa mumtaz fi kullihal..