plestin

Bismillahirrahmaanirrahim
Wahai orang-orang yang beriman, kenangkanlah nikmat Allah yang dilimpahkanNya kepada kamu. Semasa kamu didatangi tentera(Al-Ahzaab), lalu kami hantarkan kepada mereka angin ribut(yang kencang) serta angkata tentera(dari Malaikat) yang kamu tidak dapat melihatnya. Dan (ingatlah) Allah sentiasa melihat apa yang kamu lakukan.
Ayat 9, Surah Al-Ahzab

610x11

-Ulama’ terkenal Islam , Sheikh Yousef Al-Qaradawi telah menegaskan Jumaat lalu bahawa ummah Muslim dari Maghribi ke Indonesia berkewajipan mempertahankan Semenanjung Gaza, dan melindungi tanah Islam daripada pihak musuh.”Menyokong penduduk Palestin di Gaza adalah satu kewajipan agama pada setiap individu Islam dan tiada siapa dikecualikan daripada tugas tersebut ” ujar Qaradawi dalam satu ceramah beliau sebelum perhimpunan besar-besaran di Qatar, Doha.

Beliau turut menegaskan umat Islam perlu bersedia berkorban harta benda dan apa sahaja yang bernilai demi membantu saudara mara kita di Gaza.Note:sumber : http://www.palestine-info.co.uk/en/

01m59

Ya Allah, bantulah saudara-saudara kami di Ghazah yang dilanda kelemahan. Ya Allah, sesungguhnya saudara-saudara kami di Ghazah kelaparan maka penuhilah rezeki mereka. Mereka diambang ketakutan maka berilah keamanan kepada mereka. Ya Allah, kasihani penderitaan mereka. Dan perbaiki ketidakseimbangan mereka dan kuatkan keazaman mereka. Peliharalah mereka dengan agama dan himpunkan pendirian mereka, satukanlah barisan-barisan mereka. Ya Allah, peliharalah maruah mereka. Ya Allah, jadilah penjaga kepada keluarga mereka. Ya Allah, lepaskan mereka daripada kesusahan..

hamasriflemarch2

info dipetik dari : http://minipavilion.blogspot.com/

http://satukalimah.blogspot.com

http://www.palestinkini.info/index.php

baikdanjahat2

                                                       MIDEAST ISRAEL PALESTINIANS GAZA

Advertisements