header7

bismillahirrahmannirrahim..  ehehe, ups lain macam je tajuk blog ni? eceeceehh.. ada ape dgn c.i.n.t.a? ada 5 huruf jwapannye.. eiii pandainye😉

ss dh lama taip tntg bab hati & perasaan. tpi, document tu..xleh post lg. tunggu mse yg sesuai. laa ni, xbrp nk sesuai..ehhee. jd, utk kali ni nk monolog tntg tajuk Luv. cinta pada Allah, cinta pada RASUl, cinta pd ibu bapa, cinta pd shbt dan cinta pd insan yg tersayang hihi.😉

naluri ni dh terlingkar dlm taman hati semua umat manusia. even binatang pun ada perasaan juge. cume beza fauna ni xde AKAL. punyai otak cume😉 rindu, kasih, cinta, sayang adalah fitrah tiap manusia. mmg kelentong tahap … tahap ape ye? tahap yg maksima lah, kalu sape xpenah terpalit dan tercalit apetah lg tempias melampias ke lubuk hati. insyaallah sume ada feeling ni. cume, ada beza juge jgnlaa ada perasaan LUv ni pd sesama kaum yg melampau sgt. huhu. mksudnye hubungn sesama jenis. nauzubillah ;(

pelbagai penambahan ayat di depan dan di belakang ayat c.i.n.t.a. macam-macam yg ditokok tmbah. cinta Monyet. cinta itu BUTA. cinta itu abstrak..cinta itu ini..dan pelbagai lg. soalan diajukan pdku.. cikgu, boleh bercinta tak? boleh bercouple ke? kenapa xboleh?

dh msuk nk menjaLainkan Ukhwah yg intim ni.. ada pulak garis panduannye. kena beli buku panduan😉 nk dihuraikan pnjng entri ni. berjalur-jalur. ss nk kongsi skit je. nnti smbung insyaallah andai rajin..ehhe.

berkata Imam Nawawi: “aku menyintaimu karana agama yang ada padamu, jika kau hilangkan agama dalam dirimu, hilanglah cintaku padamu”..😉

kad_cinta