bas0087

mohon sedekahkan al fatihah buat adik kecil puteri kepada ustzh khadijah wa ust rmdhn fitri mantan YDP PMIUM yg telah pergi ke rahmatullah awl pg tadi.. yakni khamis kira-kira jam 6.20 pagi.

housemateku syamsyifa’ mengkhabarkan awal pg.. kak..adik nur fatimah dh meninggal. ya Allah innalillah.. aduhai, sedihnya. tak dpt nk ziarah. kami baru plan mlm td nk lawat adik ni jumat ptg. memandgkn jadual kami hmpir sibuk utk hari ni..smlm.. tampaknye Allah lebih sygkan adik nur fatimah..

buat naqibahku.. yg baru shj kukenal. usrah pertama bersama nisa’ serdang.. kududuk sebelah naqibah dan anaknye fatimah.. fatimah juge seakan nk lontarkan kalam bg usrah😉 wlupun bru 2 bulan.. beliau yakni ustzh khadijah gagahkan juge utk berikan mutiara kata buat kami team nisa’ serdang..wlupun fatimah dh merengek.. yumkin dahaga..tetibe sorang muslimin masuk dlm rumah tu..  itulah 1st time.. kutahu.. uh.. isteri ustz rmdhn. uh..😉

hikmah ujianNYa. sulamkan s.a.b.a.r dan taman hatimu.. terimahlah qada’ dan qadarNya. teringt anak sedarku juge. yg telah pergi bbrp tahun lps.. dek serangan demam panas.. virus di jantungnye.. semestinya ibu yg melahirkan tersgt sedih..huhu. tabahkan hati ya sahabati khadijah wa kakakku.. insyaallah Allah akan kirimkn cahaya mata yg seterusnya..ameen..

akhir kalam.. al fatiHah.

P9210153

** alhamdulillah.. menerima panggilan dari housemate. ‘ kak, nk p ziarah kak dijah? nk p ptg ni.. by 2.20pm..aishah dtg. uh..ok insyaallah.. kak d luar ni. jap lg kak back ‘. tampaknye, wlupun bdn ni kurang nk sihat..demam panas on off..xp keje hari ni.hehe. ada hikmahnye dpt ziarah naqibahku..

back home.. get ready.. then by2.30pm, geng nisa’ btr smpai. ok.. jom jenazah dh kebumi kot ni. dpt msg lps zhr. area upm. kami menuju ke msjid upm.. xde orang sini. kita ke rumahnye lah..d serdang. berbekalkn ingtn 1st time ke rumah naqibah dgn kesasatan melanda di mlm hari.. berpusing mencari..akhirnye.. alhamdulillah dimudhknNya perjalanan kami ke sana.

setibanya.. disambut sendiri oleh ustzh khadijah. tenang je wajahnya.. seredup juge dgn ust rmdhn. ramai sanak-sedara bertamu di rumah mereka. kelihatan sibuk belaka utk hal-hal yg perlu diuruskan. khadijah yg tak mengisi perut dari pg, menjemput kami bersama menjamu.

walupun butiran nasi terisi pasti pelbagai sua rasa dirasai. namun, wajah ibu dan abi yg kehilangan puteri kesayangan redha menerima ketentuanNya. kami berbual dgn adik-beradik ust rmdhn. bbrp minit berlalu, kami pun meminta izin untuk berundur.

salam takziah buatmu ya khadijah..kupeluk dakap melafazkan kalam itu. moge tabah..sabar hadapi segala dugaanNya. insyaallah Allah permudhkan utk urusan yg mendatang hendaknya..ameen..  * min nisa’ serdang + nisa’ bndr tun razak😉