Bismillah walhamdulillah. Jemari ini ingin menaip. Maka, menekan keyboard lalu tercipta monolog bisu lagi pegun dalam ruang lingkup greencastle ni. Beberapa hari sebelum ni, jiwa kadangkala terusik lalu terasa syahdu syahdan diri ini.

Seawal memulakan kerjaya di KUIS, biasa masjid menjadi tempatku sujud utk waktu zohor & kadangkala asar sebelum pulang. Kalu dulu, sebulan lebih ulang-alik dari bdr sri putra ke bandar tasik selatan hmpir 30minit. Tapi, menjelang Januari.. tak sampai 10 minit, pejabat kujejaki.

Waktu zohor itu, terasa hati ini terusik.. lalu, usai salam kiri.. kumeratib dzikir padanya melazimi ayat slps solat. Perlahan-lahan menitiskan membasahi jemariku.. ya Allah, ya Rahman, Ya Rahim. Munajatku terus kupohon..  seperti biasa ayat wajib, moge KAU permudhkn urusanku.. keluargaku..shbtku dan muslimin..muslimat.. juga pejuang agamaMu..ameen. menyarung stokin..kugalas handbag..aik, masyaAllah, jumpe shbt yg mantopni..;) min imtiyaz training consultant😉 maka, berhiwar kami..

Ahad lepas, bersama housemate ke office KUIS utk mengemaskini fail dan menterjemahkan kreativiti kami.hihi. maka, berwarna-warni fail yang kami ubah.😉 dah jm2pm ni, jom.. kita p solat. Solat zohor.. next, lunch. Jm3 kami masuk kembali ke ofice utk touch up skit. Last, kami rest di bilik rehat .

Jam 5, asar ditunaikan. Next, ke serdang the MINES. Mlm ni ada meting NISA’ SELANGOR. Lps beli brg skit, ikut kak ke meting ye. Okey.. jawab housemateku😉

Akhirnye, kasut favourite telah dijumpai.. mencari-cari byk size dh abih. Alahai, sabo je. Kali ni, isi purse ku.. tidak terusik. Mood nk beli, macam kemalasan skit. Xde ape nk beli. Okey, jom.. dh jm7 nk solat..

Melilau cari kete. Uh.. park d level 1A, e. mencari di tingkat 1. sampai minggu dpn mmg xjumpe. Hihihhi. Ke masjid serdang UPM. Suka singgah masjid ni, andai berada di sekitar serdang. Sempat kami masuk solat berjemaah.

usai imam membacakan doa. Kumeneruskan dgn bacaan alfatihah 7kali utk pendinding diri.. sebagai amalan utk benteng diri utk pelajar Darussyifa. Tetibe hati rasa disentuhNya.. lalu, ku terus menghabiskan bacaan lalu mengangkat tangan berdoa.

Ya ALLAH, Ya HAYYU, ya QAYYUM.. kumohon padaMu.. bla…bla..bla.. Berjujuran mengalir titisan itu.. ud uni..astajib lakum.. ( berdoalah padaKu nescayaku perkenankan…😉

Usai berdoa.. jom, kita p makan. Ke restoran yg biasa kubawa shbt NISA’ mkn malam. Order nasi goreng kerabu..sambil housemate order kutiew kungfu😉

selesai makan, masa utk balik. Sampai 9++. Isyak.. on9 kejap.. zzzzzzzzzzzzzz

Sewaktu menaip monolog ni, baharu juga pulang kelas DS. Dikala membaca Yassin tadi, naluri kalbu ini.. kembali sedih. Kenapa ye? Tak pastilaa kenapa ye? 2 hari berturut ni..huhu.. alhamdullillah, moge ada hikmahNya.

Imam membacakan doa yg agak panjang.. syahdu syahdan ku mengAminkan.. moge doa kita dikabulknNya.. ameeen! Mlm nil tuan guru Dato’ Harun Din, digantikan dengan menantunya. Doktor.. nama tidak pasti. Slide ditunjuk, namun dek mata ni kabur skit utk jarak jauh.. maka, nama penceramah mlm ni… ketidaktahuan..

Menceritakan analogi & fisiologi manusia yang sememangnya penuh dengan keAJAIban. Allah MAHA Pencipta. Allah jua yang MAHA HEBAT!!

End klass by11pm. Uhhh, seawal ceramah tadi… ustaz DS memaklumkn. 2 MEI hari tuk tasmiq bacaan ayat pertama rukyah.. aiyaaa.. 2 Mei maaa. Ermmm, AGM DMPNS. Aiseehhh, jwbnye kena p awal tasmiq ni.. then ke AGM. Moge dimudhkn dilancarkan kalam hafalanku…ameen!!

Singgah beli burger oTAi. Ni 1st time beli burger OTAI. Selama ni, hanya mengetahui tntg burger OTAI ni. Hari ni. Ku beli akhirnye. Ummmp.. sedap juge.😉 okeylaa.. stop dulu. Mata dh layu… astagfirullah.. sama-sama istiffar byk kali ye. Moge Allah sucikan taman-taman hati kita setiap masa😉

Ya ALLAh KAU kuatkanlah smgtku.. KAU tabahkan hatiku.. berikanku kesabaran yg tinggi dlm menempuh segala cabaranMu.. 12/04/10-di tengahMalam.hihih.

————<~@ jom hayati lagu ni.. AKU CINTA ALLAH- WALI

Andaikan diriku bisa
Seperti yang lain
Yang Kau sayang
Yang Kau rindukan
Yang Kau cintai

*
Aku lemah tanpaMu aku lelah
Aku sungguh tak berdaya
Tolongku
Tolongku
Yaa Allah

Setiap air mataku mengalir
Allah aku lemah dan tak berarti
Setiap derai tangis membasahi
Allah jangan tinggalkan aku lagi

**
Aku sayang Allah
Aku rindu Allah
Aku Cinta Allah