bismillah walhamdulillah. saat jemari ni menaip, waktu ‘lunch hour’ 1pm-2pm. jasad & badan ini masih di bangku dpn skrin komputer. hari ni, pejabat fakulti sgt lengang dek majoriti pensyarah ke bengkel modul clinic writing 22-23April d Alson Klana, Nilai.

maka, tersgt boring lg memboringkan ler ambo dok dlm pjbt berEcon ni. ahaa, namun begitu keje-keje opis ade je yg pending. tgh memikirkan kreativiti utk 5S utk the holl faculty ni. sambil menaip minit meting..

so far, keje mom dan tugasan lain dh settle. tinggal utk 5S & filing yg menanti utk disettle before new sem open by 10Mei 2010. insyaallah, baki hari yg tinggal ni, kena pulun abih sume keje penempelan utk border files lects yg hmpir 50 orang. ditambh keje menaik taraf keceriaan bilik mesyuarat + semua bilik di fakulti ni. waduhhhh..😉 bisa fenin lg busy diri nan kerdil ni..

belum lagi masuk keje di rumah. kelihatan barang persendirianku masih tersusun rapi aje. kemalasan melanda utk mengemas, memunggah..huhu. ss nk pindah lagi. atoi, penat betoi nk menyepahkn bilik ni. ada mase hr ni & esok.. mlm esok nk fly ke HS .. wekend juge bertapa di sana. waduh, hr yg sgt busy lg pack utk memunggah brg ke dlm kotak + beg lalu dihantr ke new house. uhuhuhu. sape nk tolon ni?

jadinye, kena pulun hari ni hingaa esok wktu lunch hour. go..go..shida!! hehee.. bg smgt pd diri. moge ALlah berikan tenaga yg super-super power pd ss ni. ameen.. hihi😉

uh..back to topic. jangan lari tajuk.. kalau wat esei sure kena pakoh belaka ni. hehe. mcm dh lama nk taip tjuk ni. tapi, hari nk luahkn juge dlm blog sekadar prolog kalbu =D.

dari zmn sekolah lg, ss suke simpan dan kutip kata-kata smgt, wisdoms dari cikgu. masih cntik lagi buku autografku. as usual balutan pembalut hijau menjadi pilihan. byk koleksi tanda tangan telah ku ambil dr form 1 – 1995 hingga ke zaman kampus 2006.

macam-macam cikgu, ustaz, ustazah, juge pensyarah, timbalan dekan  + motivator membuat calitan motivasi dlm buku hijau itu. antara y menitipkn kalam pena mereka, hmpir semua cikgu yg  mgjrku dari form 1-6.  kdg-kdg terasa down..sunyi d kamar..kubelek semula buku hijau itu. aiwah.. tersenyum sinis sorang dpn kalam hikmat.

kerana tulisan itu lah, ss kini menjadi insan. kerana kata-kata mereka juga lah ss sudah pergi jauh..jauh ke bumi perantauan.. hehe. mmg ada yg  jenis sgt excited nk jmpe.. bergambar.. ambil signature. cube tnye kenape ek?

ahaaa.. jwpnye ada pd diri masing-masing. mengutip sedikit ayat dr mr amin.idris-mr MAGNEt.DIri

Ada apa dengan autograf?

Salah satu teknik Magnet Diri ialah memberikan ‘personal touch’.

‘Personal touch’
melambangkan tiada halangan untuk berkomunikasi
‘Personal touch’ melambangkan kesediaan untuk berkenalan
‘Personal touch’ bererti membuka pintu persahabatan
‘Personal touch’ memberikan maksud rendah diri, tidak berlagak sombong.

http://www.aminidris.com/ver2/

yeah.. itu antaranya. boleh juge bce kalam dari ustaz saifulISLAM

NILAI SEBUAH OTOGRAF

Apakah nilai pada sebuah buku yang ditandatangani oleh penulisnya?

Bagus soalan itu. http://saifulislam.com/?p=7802#more-7802

kini, zaman dh berubah, dunia dh maju. ehhee.. ayat dlm iklan tv tu.😉 laa ni, kalau terasa nk beli buku.. digalakkn beli waktu pesta buku. bleh minta tndatangan live dari penulis-penulis hebat.

beberapa buku dpt ku minta penulis ni, conteng dlm muka depan buku yg dibeli. antara yg ku miliki sign berharga itu dari ust gunawan – buku ni mmg best. sape tak beli lg.. apetah lagi belum bce.. ha! p beli dan khatamkan😉 hehe.

juge buku aura yg telah mencipta nama makin hari makin famous ye..hehee.. tak lain tak bukan, the person is mr magnet Amin.IDris. beliau sgt komited & supportive dlm melayan kerenah pelanggannye. hanya deal n insyaallah terus jumpe. thanks bro😉 meet him at UIAm. dgn mmbawa buku nye..

ada lagi bbrapa buku yg ku ambil tnda tangan mereka. semua bersusun di rak buku bacaanku. penah juge shbt bertanya, erm… ss bile nk tulis buku? uh, insyaallah jwbku soon. hehehe..

aduhai, diri ni masih perlu menanam benih-benih nahu, batas lenggok bahasa, juge percikan air IDEA utk disemai ke dlm resipi itu. insyaallah, andai ada kesempatan, peluang itu.. ss akan buku dan terbitkan kalam simple touch min simple-shida😉 ehem..ehem..  compile puisi simple dan tajuk motivasi, pengurusan, tarbiyyah etc kelak. ALlahu Akhbar !!! ameen.

erm, sedar tak sedar menaip smbil buat keje-keje lain. sat ada lecture masuk. sat keluar ke sana ..ke hulu..hilir. akhirnye jm 2.20 sudah. perut blum lagi diisi utk thari. maka, ambo nk beransur dulu. insyaallah jumpe lg monolog bisu ss akan datang.

ada ape dengan A.U.T.O.G.R.A.F ?

aura untuk transformasi obsesi graviti –gelombang revolusi anjakan menjadi FANTASTIK!! ehhee..

check list ur self!! tiada siapa yg dpt mengubah nasib sesuatu kaum melainkan lg diri sendiri.. kalau bukan kita sendiri yg mengubahnye?! siape lg? so.. moh le kite!!!  be motivate!! once ur help urself … for the better life.. for the good things.. insyaallah ALLAh always be with U🙂

lesson of the story remember HIM always.. the CREATor.. the GREATEST.. yess.. ALLAH .. The Most Beneficent, The Most Merciful

one more tips.. amalkn bace al waqiah tiap hari.. juge ayat 1000 dinar after solat fardhu😉 insyaallah ALLAh sgt Pemurah lagi MAHA MENGASihani pada hambaNya .. rajin-rajin doa-!