be yOurseLf! `menjadi diriku` ni tajuk lgu kumpulan edcoustics😉

biasa ss akan dpt mood wktu tgh mlm, awal pg.time ni jemari laju dan terus melaju mencurah idea. ilham muncul satu demi satu..alhamduliLlah, bgus utk buat research, menelaah buku, diskusi, brainstOrm, apetah lg tadabbur aQ + hadith. uh, tapi tidak lah selalu waktu itu dpt dipinjmkanNya.

bgntung pd keadaan semasa, kkg tido awal, kkdg lewat juge.walakin, not so often.just sOmetiMe. nk traskripsi diri buat seketika. ahad ni bakal berAGM. menanti saat taklifan d bahu reduce n dcrease…

bukan senang nk jd pemimpin. bukan mudah nk gaLas tanggungjawab. apetah lagi biLamana kitalah insan yg akan sentiasa diLihat, diperhati dan dipantau dari A-Z.hatta keberadaan kita semasa program turut menempelkan lakaran nama pemimpin itu.

bile kurenung kembali zaman sek..bertukar kampus dan kini beralih kerJaya. Allahu Akhbar, MAHA luasnya nikmatNya. sgt rasa berSYukur ats jaringan Ukhwah serta pintu-pintu hidayah taufik yg telah dipancarkan buat little ss ni.

manakan ss lupe asal usul bermula dr detik itu, maka connecting mula diperluaskan hinggalah kini ss terus dan terus menyambung wasilah dgn bersendikan sunnah baginda ‘sampaikanlah walau sepatah ayat’.

ss bukanlah insan yg ditanzim background penddikan AGAMA. pada dasar dan hakikatnye tidak pernah berTam*** pun. cuma, bilamana mula mengAktifkan diri dlm geng PURPLE, ss mula dikit demi dikit, berjinak dgn mmbeli buku-buku, ke prgram mjlis ILmu, mymbung silaturrahim tatkala bertemu, lantas membuahkan segala nikmatnya dlm berJ.

1 agenda yg masih terpahat dlm mindaku. bilamana ditaklif utk handle slot kecil shj, tapi impaknye sgt besar kerna diri ni tidak pernah terfikir dan terlintas utk bertemu dgn semua pimpinan yg hebat. masyaAllah.

di situlah bermuLa langkahku..ke hulu ke hilir untuk memenuhkn takwimku tak kira isnin-ahad. selagi punya kudrat, kesempatan yg diberiNya, ss will try as can i ss can, insyaallah!

perjaLanan yg masih jauh. perancangan hidup yg masih dlm proses utk disusun, diatur dan diperhalusi. doa dititipkan disandarkan buat Maha PENCIPTA agar sentiasa melapangkan jalanku, memudahkan urusanku.ameen!

ss sgt mengharapkan doa-doa dari kalian sebagai pemangkin dalam menjana trasformasi ke arah ss yg lebih bersemangat! hehehe..ayat powerr tu..hehehe. okeylah.dh mule nk merapu. rest time.😉

** ada suatu hari, ss drive smbil tdgr lagu asma’ ALLAh by sami yusuf.. ss sayu..syahdu..huhu. terIgt dgn seseorang. uh, apekah mksud itu? moge beliau sentiasa dlm rahmat kasih sayangNya.ya ALLAh lipatkan riwayat itu sebagai memori hidupku. ukhwah itu indah, bila bertemu tak kira sama ada dlm realiti au fantasi atas dasar keranaNya. berpisah jua akhirnya kerna itulah putaran kehidupan yg perlu diLalui.

ahakss mood tgh layan lagu smbil hayati nan tadabbur lirik asma’ Allah. huhuhuhu.sesungguhnya hambamu ni sgtlah kerdil disisiMu. butiran pepasir dOsa yg tak terkira.

nk upload lakaran luahan rasa hatiku buat tatapan bersama yg menyinggah blog ss ni. pd yg sedang mmbuat pilihan, the choise is URS. open your eyes, mohon tulus dariNya. moge pilihan itu adalah yg TERBAik buat kita walaupun sukar ditelan. (^_^)

“ Sungguh Engkau (Muhammad) tidak dapat memberi petunjuk kepada orang yang engkau kasihi, tetapi Allah (SWT) memberi petunjuk kepada orang yang Dia kehendaki, dan Dia lebih mengetahui orang-orang yang mahu menerima petunjuk” –surah al-Qasas: ayat 56