bismillah waLhamduliLlah. ss ada menaip sedikit cetusan Ilham ..tapi, xabih lg.. so, nk publish skit. nnti ada idea, mood smbung lg.heheh. tajuk? blum nk ada lg.. tunggulah siap soon.

detik itu terus berLalu saat  berlalu berganti minit malam berputar  wajah siang termaktub dipatri kanun aLam mana mungkin boleh diundur semuLa kumengenal erti kehidupan kumula belajar bertatih jatuh, bangun, tersungkur dan bangkit semula tawa ria, silih berganti nan sedih pilu mula mengayuh rona cabaran acuan yang bersegi mula dilalui [to be continue.hihi]

tanggal 18 April 2011, genap sudah usia ss ni ke angka 9. ss bg peluang penatap entri ni utk kire ye ;)  820418. sileLah calculate. masa yg agak pack spanjang 18hb, tidak dpt ss nk taip monolog sempena hari kelahiran. bermula dr pg Isnin.. smpai ofice settle bbrp perkara ats meja. then bz set up blk IT utk bengkel LHDN, e-filing. kire sume keje merangkap pd ss. ajk tmpat, ajk protokol, ajk jemputan, ajk makanan, juge Urusetia merangkp pgawai LHDN juge dlm maklmal IT tu😉 waduh, jmput pgawai LHDN… makan, then terus on bengkel.

alhamdulillah, ramai juge pensyarah + staf yg hadir utk isi e.hasil.ahaa, sape blum isi lg.. cpt ler isi ek. nnti dh 30hb april, berebut d kaunter😉 end dlm jm4.40pm. minum ptg.. then jm5++ back home. sempat on9 kejap, utk ambil details. then ke kelas DS. zauji sms, abah nk dtg umah. tido. esok abah interview d cheras. uh…ok😉

so, balik dr DS awal skit. smpai umah, abah mertua dh smpai. boraks.. then esok abah nk interview bakal cikgu.. abahku lecturer maktb pguruan d melaka😉 zzzzz. okeylah. ss nk copy paste bbrp wish dr shbt,kwns,staff seOficemate, geng online, my exBos, shbt on9, juga ada yg ss blum kenal turut wish. syukran + thansks!! ameeen..moge ALlah kabulkan tiap satu persatu doa kalian.

نور حليمة السعدية

Assalamualaikum wbt ya ukhti..keif haluki?semoga fil ‘afiah selalu.. Sanah Helwah Kak Shida..semoga bertambahnya usia semakin dekat dengan Allah,panjang umur, murah rezeki, berjaya dunia akhirat, &terus kuat melangkah..selamat teruskan perjuangan akak..:) salam sayang ukhwahfillah..♥♥

Nurul Aini Izzati

Salam’alaik~ Happy Birthday Kak Shida sayang ♥ Semoga Allah berkati umurmu & perjuanganmu, murahkan rezekimu, permudahkan urusan dunia & akhiratmu… Amin Ya Rabb~ sayang selalu ♥

Humaira’ Kb

sanah helwah kak!;)Semoga dengan umur yang berbaki ini sentiasa, dan menambahkan lagi semangat akak dalam menegakkan Islam..lebih dekat dengan Allah..bahagia dunia dan akhirat. insyaAllah

Kamilin Amirudin

slmt hari lahir kak shida simple.. smoga diberkati usia dan bahagia dunia akhrt InsyaAllah..=)

Fathiah Oya

may Allah bless u kak~ n gives u d best in life~skeluarga digolongkan dlm kebaikan~dan dimasukkan dlm kalangan org2 yg beriman dan diredhai Allah~ amin..

Mohamad Azhar

Selamat hari lahir kak shida…. semoga dimudahkan urusan harian n kehidupan diberkati Allah s.w.t… amenn

Mohd Yusof Hadhari

Sanah helwah…semoga diberkati umur(bertambah amalan kebaikan), dimurahkan rezeki(banyakan sedekah) dan dimudahkan segala urusan(bersabar & bersyukur)…tingkatkan amalan ^^

Durrah Elyahya

Salam. Nurul Ashida lama tak jumpa pas meeting aritu…:) selamat hari lahir;) ..semoga ALLAH memberkati usiamu..istiqomah kita dalam perjuangan..habisi usia kita utk mengejar syahid..insyaALLAH..

Wan Syahida Kahar selamat hari lahir kak shida! 1st time wish birthday dah tak yah doa moga cepat jodoh… so, semoga dipanjangkan jodoh hendaknya! hehehe. love u kak shida! -hugs-

Nurul Suhadah Shuib

Kakakku, Sanah Helwah !!! Didoakan segala yg terbaik buatmu dunia akhirat, mg terus tsabat dan tabah mempersada perjuangan menjadi srikandi haraki yg hakiki! Aprilian best!!!😉

Nur Syawana Bte Murad

Salam mujahadah, sanah helwa ukhti Semoga diberkati Allah selalu.. ^^

Mujahidah Muda Shamimi

Kak simple Shida, sanah helwah ya ukhti jamilah.. miss u my little small n thin sis (“,) moga ada rezeki untuk berjumpa dan bekerja bersama lg selepas ini, insyaAllah may Allah bless u and everything u do in life.. …pray for me too k.. do take care n makan banyak sikit..hehe..

Suri Mawarne Kaidar

Selamat ulang tahun. semoga dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan tubuh badan dan dipermudahkan segala urusan

Husni Nabilah Dzulkefli

selamat hari lahir kak syida.. smoga Allah melindungi mu selalu..(^_^)

Rubiah Salleh

Happy Birthday to you dear.. Kak Ruby doakan you akan sentiasa sihat sejahtera di samping keluarga dan suami tersayang..

Ummi Kalsum Hassian

Life in never measured by d years we live, but by d caring we do, d love we share & d happy people whose hearts we’ve touched with d grace of ALLAH….Happy birthday…may ALLAH bless you

Aleeya Ahmad

Sanah Helwah Ukhtie Syida, semoga terus diberikan kesihatan yang baik dan terus tsabat dalam jalan ini.

Fazilah Hasun

happy birthday Shida…hope that Allah will grant u with happiness.

Hanan Alam Faizli

Selamat hari lahir buat teman seApril. Moga sentiasa berbahagia dan berjaya dunia akhirat…

Suhaily Purple

selamat hari lahir shida yg sederhana..semoga berbahagia selalu hendaknyaa..

Azril Hanan

selamat hari lahir sis..semoga diberikan kesihatan yg baik olehNya..dimurahkan rezki n dapat bby cepat2.InshaAllah..have a wonderful day..wit luv-ummi zufar n anak2

Noor Syaheera

kak, slamat hari lahir..smuge usia diberkati..amin..=)

Ainul Faridah

kakakku sayang…!!! selamat hari lahir…!!! kekal bahagia bersama suami tercinta…!!! moga kehidupanmu berkat…!!! didoakan redha Allah menjadi milikmu…!!! sanah helwah~~~ ^_^

Ilyana Zaini

happy bday shida…(0,o)..smg jln juangmu makin indah..

Ummul Syaukatul Suhaila

Sanah Helwah Ukhtie.. “Perkara yang aku takuti apabila datang tahun baru ialah apabila umurku bertambah tetapi amalanku tidak bertambah” – Ibnu Mas’ud

Jie Nazirah

‎(¯`♥´¯) .♥.•*¨`*♫.• ✿ ܓ ´*.¸.•´♥ [̲̅̅H̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅P̲̅][̲̅̅P̲̅][̲̅̅Y̲̅]_[̲̅̅B̲̅][̲̅̅I̲̅][̲̅̅R̲̅][̲̅̅T̲̅][̲̅̅H̲̅][̲̅̅D̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅Y̲̅]

Nurul Aishah

selamat hari lahir kanda kembarku…smg dimurahkan rezeki dan dipnjngkn umur..amin **ss ambil bbrp dlm FB. nk tgk lain? silelah explore fb ss ek =D ** sms dr kakak syg & adik syg😉 geng uo : Assalamualaikum. slmt pagi! Alhamdulillah ats nikmat usiaNya diberi. Semoga dibekal kekuatan+kesabaran mjlani ujian & tarbiahNya. slmt hari lahir😉 kak cik.UK : Ya Allah, rahmatilah & berkatilah kehidupan adikku ini dlm mencari keredhaan & ketaqwaan kpdMu. ameen. eid miLad ye dik! mmuahss!

😉 huhu.. terharu dgn kalam yg berkalung-kalung dr seluruh yg mendoakan..mengingati tarikh lahirnya ss yg meningkat usia ni.  ss dh ngntukss.. jumpe lg nnti ye😉 salam sayang utk semua.. asifi ala kullihal..alfun syukran!! barakallahu feekum.

رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ

Rabbabaa Laa Tuyigh Quluubanaa Ba’da Idz Hadaitanaa wa Hab Lana Mil-Ladunka Rahmatan Innaka Antal-Wahhaab

Artinya: “Ya Tuhan kami, janganlah Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan karuniakanlah kepada kami rahmat dari sisi Engkau; karena sesungguhnya Engkau-lah Maha Pemberi (karunia).” (QS. Ali Imran: 7)

يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوْبِ، ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِيْنِكَ

Yaa Muqallibal Quluub, Tsabbit Qalbi ‘Ala Diinik

Artinya: “Wahai Dzat yang membolak-balikkan hati, teguhkan hati kami di atas agama-Mu.” (HR. Ahmad dan at Tirmidzi)

اللَّهُمَّ مُصَرِّفَ الْقُلُوبِ صَرِّفْ قُلُوبَنَا عَلَى طَاعَتِكَ

Allaahumma Musharrifal Quluub, Sharrif Quluubanaa ‘Alaa Thaa’atik

Artinya: “Ya Allah yang mengarahkan hati, arahkanlah hati-hati kami untuk taat kepadamu.” (HR. Muslim)