bait kalam ni ss ilham waktu HISREB 1.0. utk HISREB 2.0, belum lagi tiba masanya. insyaallah bakal menanti sang penanti setia ss.hihi. 😉

cuma pengalaman 1.0 sure lg konferem tidak ler sama. versi 2.0 lagi ramai berlipat ganda. cuma detik itu tidak dpt diraikan bersama dek tugasan di luar kawasan dan asbab yg lain.

bak kata sorang adik.. kita dlm perang tabuk kak 😉 lalu ss mencari makalah PT. jom, baca utk tmbhkn ilmu!

http://daffodilmuslimah.multiply.com/reviews/item/154

http://aki2004.wordpress.com/2009/07/12/peperangan-tabuk-rejab-9h/

Firman Allah dalam ayat 42 surah at-Taubah yang bermaksud : Kalau apa yang kamu seru kepada mereka merupakan keuntungan yang mudah diperolehi dan perjalanan ke arahnya tidak jauh maka mereka pasti akan menyahutnya tetapi sebaliknya matlamat itu agak jauh pada perasaan mereka. Mereka akan bersumpah dengan nama Allah : ”jikalau kami sanggup nescaya kami akan bersama menuju ke medan peperangan bersma-samamu”. Mereka sebenarnya membinasalkan diri mereka sendiri dan Allah mengetahui bahawa mereka benar-benar orang yang berdusta. 

**pd sahabatku yg tidak dpt bersama pd waktu tika detik dan saat itu.. insyaallah hati-hati kita telah berpadu sepakat nan seia utk sama-sama memperjuangkan daulah ISLAMIyah.. teruskan mohon munajat padaNya agar segala urusan kita dimudahkan…ameeen!

Advertisements