salam alaik..alhamdulillah! ptg smlm-khamis 25/8, lps office hour ss dan shbt geng KUIS kami berkelana ke bumi Banting.

pjlnn alhamdulillah, menenangkan..tidak jem, cuma smpai d pekan Banting sedikit pelahan. next, bertemu adikku Ain, Fatin, anak sedara Afi Syahmi n adik ipar Salam, d parking McD. ok, jom..kite ke kg sg Kelambu😉

akhirnya..alhamdulillah, kami selamat smpai wlupun tlps simpng. gunekan khdmat GPS, kami masuk lorong dpn skit😉 disambut ayah shbtku..last jumpe dgn anak Tuan rumah.. halimatus sa’diah..geng USrahOnline-UO.

alhamdulillah, ni pertemuan ke2 selepas beliau bercuti thun lps..kami singgah lps berpiknik d pantai morib..dan ptg ni, pertemuan ke2 kami setelah lebih setahun xjumpe😉

bertemu mak, ayahnya.. berhiwar..lalu jln-jln sekitar rumah atus. aiwah, sgt lah best dgn panorama rumah beliau ni. buat mukhyyam..tamrin mmg syok! boleh mandi manda..hihi..team Nisa’ insyaalah soon kita plan!

Azan berkumandang.. juadah pun dh terhidang..Allahu AKhbar..byknye..😉 kami xsnap gmbr..segan..hhee. antaara lauk…nasi, sup daging, laksa, em..alahai nama mknn tu lupe.. yg mcm ala-ala rojak.. buah tembikai, air watermelon, air tembikai, karipap, pulut panggang. masyaALlah..semuanya sedap.

Kami makan smbil sembang dgn family atus. Ayahnya COO eKorban- Hj. Masrukhin Marzoki. Insyaallah moge Allah mudhkn urusn kami ke sana. Ss n kak dila dh belegar plan utk ke Kemboja! Insyaallah Kemboja tunggu team NISA’ kami ke sana…ameeen!

Smua jenis mknn kami dh rasa.hehehe.. akhirnya..azan isyak dh bunyi..adikku ain, salam dh nk balik. Kami masih berbual.. dan jm dh 9.15pm. dek al husni ada urusan ngaji kitab d msjid KUIS, maka kami mengundur diri awal. Ikutkan kami nk borak lg dgn atus ni..hehhehe..😉

Insyaallah kite jumpe lg dik. Slmt pulang ke Canada… sempat beliau hadiahkan kami keyChain Canada! Cute n nice! Thanks dik..kami bersalaman.. dan meneruskan perjlnn utk kembali ke pangkal jalan😉

Alhamdulillah, plan ss telah diizinNya… ukhwah itu mmg indah lg syok, bila bertemu dan berpisah ats jln DAKWAH!! Haaa, ada lg geng UO nk ajak ss jumpe..dating? ehehhehee.. jom, deal, set n meet =D