salam alaik.. ups, teruja dgn tajuk? hehe. sile bertabah ye!

alhamdulillah, cantik perancangNya. ss hmpir utk cancel the planning. Walakin, Allah jualah yg menetapkan kata hatiku utk on the dating with our family simple TOUCH team ;)  “Barangsiapa yang ingin dilapangkan rezekinya dan dipanjangkan umurnya, hendaklah ia sukakan menjalin silaturrahim” (HR. Bukhari).

ditemani 3 adik usrahku, kami ke putrajaya. Destinasi ke alamanda.. smpai d parking bertemu azrul, zamin & anaknya. Wah..besar dh 3 bulan😉 jom, kami melangkah sama ke destinasi. Sedikit menawaf mencari, mana ek? Hehehe..

last,masuk tmpt dituju..wahh ada team sedang ada games. Ramai dh smpai.. ikram, shye, yati, fik. Next.. ss n team, daeng, uk & wife. Alhamdulillah, indahnya ukhhwah.. kami lama xbersua. Ni kali kedua kami main tempat sama.. ;0 kali ni sure lain.. masing-masing bw psgn, bw anak😉 ss? Uh, encik suami ke sentul .. mmbntu kwn mengecat rumah…nk pindh. Well ;0 xpelah abe.. insyaallah lenkali kite fight!

Masing-masing warm-up dulu utk 1st round. Next, kami berentap.. muslimin vs muslimat. Teamnya.. shuk, ikram, shafik, azrul, pak lang ayied manakala team muslimat ss, yati, shye, adiks ss. Mmg sengit.. kami muslimat bbbrp kali melepasi markah dgn muslimin. Masing-masing coba utk jatuhkan pin..dgn kata lain..STRIKE.. namun, hanya bbrp kali yg dpt je dpt. Tampaknye kena lebih focus..fokus😉 hehehe

Dipendekkn cite..kami pun habis games dgn marks sipi-sipi je nk menang.. well, good try. Kena usaha lagi ya!! Kami lunch sama.. then semua berpisah seketika.. next destinasi, soon we discuss in fb.. thanks to all😉

ss n team ke msjid besi putrajaya.. Allahu Akhbar, besauu kata org Melaka. Fuhh, brp ye harga masjid binaan ni? Mmm.. kena google search ;0 kami solat.. next lps solat kami buat sekejap bulatan kasih sayang berhadapan air..ala-ala kolam tu. Sharing moment..😉

next, kami singgah ke monument alaf baru😉 ok, hari ni kite belajar sejarah ye! Kami mendaki hingga ke puncak tertinggi. Smbil menapak, sambil sepintas lalu mmbaca tulisan beserta gambar-gambar yg berkaca tu.. aisehhh 1982 xde ar.😉

selesai kami jln-jln cari ilmu, kami turun semula.. melihat jam mmpir ke asar. Okey, kite ke masjid merah pula.. kami berjemaah bersama jemaah asar. Okey, destinasi akhir…pulang ke bangi. Kami singgah di ice room! Sure lah warna favourite kami-kami!

4 menu disorder.. okey, smua cukup.. baca doa…makan!! Alhamdulilllah…. Selesai mknn kami habis licin… kami pun berangkat keluar dr rumah hijau… menuju ke jalan pulang.. okey😉 insyaallah jumpa lg…next liqa’. ss drive back home….Daripada Abu Ayyub al-Anshari radhiyallahu ‘anhu, bahawasanya seorang laki-laki datang bertanya kepada Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam, “Wahai Rasulullah, beritahukanlah kepadaku suatu amal yang dapat memasukkanku ke dalam Syurga dan menjauhkanku dari Neraka”. Maka Nabi Shallallahu ‘alaihi wa Sallam bersabda, “Engkau beribadah kepada Allah dan tidak mensyirikkan-Nya dengan sesuatu apa pun, mendirikan solat, mengeluarkan zakat, dan menjalinkan silatur rahim”.” (Hadis Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

akhir kalam😉 jom..tautkan ukhwah, kencangkan dakwah!!

“Mengembaralah kamu di muka bumi, serta lihatlah bagaimana Allah telah memulakan ciptaan makhluk-makhluk dari asal jadinya kemudian Allah akan memulakan ciptaan itu semula (pada hari akhirat) dalam bentuk kejadian yang baharu. Sesungguhnya Allah Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu”.