Allahu Akhbar.Alhamdulillah, usai maghrib td..kusujud syukur padaMu. hari ini Selasa 26/6 penuh dgn pelbagai sua rasa. ;0 kadangkala Allah bg pelangi, kadangkala Allah pancarkn pula sinar matahari, mendung muncul tatkala pancaran terik, siapa yang tahu?

nk titipkan kenangan hr ni, utk myb suatu hari nnti dpt dijadikan lipatan kenangan (-_-)  pg, drive ke bangi dr baiti di area tmn melati,kl. ikut km (MRR2 :47km) if bangi to tmn melati (jln KL : 43km). begitulah journey setiap kali ulang-alik ke kampus UKM. hari ini, misi utk siapkan asgmt yg berbaki lagi 2 reports. 1 individu, 1 lagi group.

smpai d bangi, singgah beli nasi lemak,terserempak dgn shbtku pn.sabrina ajak mkn. uh, maaf kak nk cpt ke ukm.dh lmbt.smua tunggu kak. ada diskusi.lantas bergegas ke ukm. tiba dh jam 10++. mkn sama, then misi menaip asgmnt. kami khusyuk bbincg smbil masing-masing menatap laptop. tetiba, bunyi loceng d fakulti kami.. lor, awat pulak ni.. lama juge lebih 15minit. kmudian makin lama makin ramai pegawai, pensyarah turun. smbil bg signal pd kami..jom..jom ke tmpt prhimpunan. makmal bwh ada prob etc.

em, bukan kami kurang peka, cume kami kurang nk peduli.hehe. lalu kami semua angkat kaki ke tmpt lain. last, kaki kami stop di ruangan cafe. maka, kami ber6 bersambung lg keje-keje menaip. jm dh 1.30pm, shbt ada yg dh lapar. ok..p lah..kak blum nk mkn. lalu, kusinggah ke surau tunaikn zohor. then, smbung smula task utk edit report di foyer fakulti.

Xsedar jam dh melepasi angka 4. Masih proses edit ejaan, struktur ayat dll. 530pm, kwn yg dh selesai part, minta diri utk beredar utk urusan masing-masing. Ok, tkasih. Ss dan ija masih d bangku. Kak solat dulu ye.. then usai solat.. xbrp lama, ija pun dh kefenatan ;)  sikit lg nk edit, kemudian siap, insyaallah!

Kubersendirian di meja smbil edit hbiskan semua. Alhamdulillah jm7 siap semua tugasan. Cuma, time ni pulak wireless xdpt connect. Broadband slow bangat.. uh, sabo..sabo.. restart lptop.. gune broadband..smbil sulam sabar, zikir moga Allah mudahkn urusanku.. sent! Akhirnya..alhamdulillah. selesai.

Bergegas ke masjid, sempat jemaah. Then, misi ke pasar malam di BSP. Beli barang dapur..ikan, daging, sayur dll.  Tapak pasar malam dh tukar tmpt. Lagi besar dan panjang. Waduh, parking kurang nk ada.. lalu park agak jauh. Menapak..jalan .. smbil cari mana org-org jual ikan…bahan mentah ni? Jln..jln..jln…wahhhhhh hujung sekali maa. Uh, sabar. Dr pagi, hanya nasi lemak yg masuk ke batnun ku😉 dan air mineral botolku, tak surut-surut dek kurang minum dan makan pun tidak. Tapi, Alhamdulillah.. masih boleh bertahan!

ini gambar geng team fieldwork @ bandar hilir Melaka.

Dh beli ikan, kerang, daging, sayur, bawang dll.. ok..balik singgah beli yong tau fu. Terasa lama xmkn.  Singgah beli, kemudian..ada sesuatu….balik ke kereta, susun brgn..alamak, yong tau fu tak ambil laa. Maka, berpatah semula ke gerai tu.. huhuu..  call kak dila, ada d rumah kak? Sy nk singgah. Ok, Alhamdulillah..kak ada.

Smpai d blok tersebut lebih kurang jm935.. Allahu rabbi. Genap sehari baru nk makan lunch+minum ptg+makan malam. Bismillah… mkn-mkn..eh, ada org nogori ni. Sembang-sembang..haa ada no tmpt kem tu. 2 hari den cari nombor tmpt ni..akhirnye, amal telah  berAmal.hehehe.. Alhamdulillah syukurlillah!

Usai mkn, borak-borak.berangkat pulang ke baiti jannati..ameen =D

Drive back home without cermin mata. Aduhai, kok cermin mata tertinggal di atas rak cermin pagi tadi. Dh keluar rumah..alamak, ttinggal. Malas nk patah semula ke rumah.. buka gate, buke grail, naik tangga..bla..bla..hehehe

Walupun tidak berSpec, speed bole tahan ss drive (*-*) akhirnya, sekitar jm11.30 selamat smpai di rumah.. terima kasih ya Allah, mudahkan urusanku hari ini.  Sorang adik usrahku memberi sms mklumkn dpt tajuk tarbiyatul aulad –generasi ulul albab! Aiwah, teringat adik atieshabinafsha tu..uh, windu nye..wink-wink  [^-^]

team fieldwork @ kk, Sabah

Alhamdulilllah, begitulah selesai semester II bagi pengajianku.. tawakkal to Allah.. utk jawapan exmku.. khususan Metod. Waduh, byk cbrn…huhuu.. dgn file nota-notaku ntah ke mana hala.. sediss. Tpksa photostt smua notes smula. Uh bngkel SPSS yg termiss. 10 marks. Ada soalan 10 marks yg mcm terbalik je beza tu..hehehe.. Allahu Akhbar.. ku mampu berserah pdMu.. final 40 marks, 20 asgmt , 10 bengkel. (^-^) hrp ada sinar cahaya di mana-mana..ameen!

Moge semester II lebih baik dari semester I. insyaallah!  berbaki 2 lagi sem….ameen!

“..Tidak ada kesusahan (atau bala bencana) yang menimpa (seseorang) melainkan dengan izin Allah; dan sesiapa yang beriman kepada Allah, Allah akan memimpin hatinya (untuk menerima apa yang telah berlaku itu dengan tenang dan sabar); dan (ingatlah), Allah Maha Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu.” (At-Taghaabun:11)