Permusafiran ss

Bismillah walhamdulillah.. titipan memori ss. Selamat menatap dgn penuh menjiwai.hehe😉

Syawal ke 2 bergelar isteri… beraya lg di rumah mertua. Dek mak abah ss balik Melaka, rumah nenek. So, kami sempoi aje…ptg raya..sekitar jm 4 petang baru berlepas dari Setapak menuju ke tol Ayer Keroh. Jalan lengang aje, kete tak byk. Hehe.

Mlm raya, macam biasa nolong mak mertua di dapur memasak. Motong bawang, halia, serai, etc nak masak rendang daging dll. Esok raya! Di pagi Syawal, ss & encik suami ke masjid yg agak baru di Bukit Katil tu..nama? emmm tak pasti.😉 Alhamdulillah, besau n best juge khatib baca khutbah.

Dipendekkan cite.. ptg mak abah dan adik-adik singgah rumah mertua beraya. Lps maghrib, baharulah kami jln-jln ..singgah rumah mak teh dan sedara mara sebelah suami.  Syawal 2, jalan raya rumah nenek, mak tam, kwn ss Aween, Hazirah dan last Hadjar😉 Alhamdulillah.. syoknya raya!

Syawal 3, thari kami berlepas balik Perak. Singgah ke Tapah.. jalan rumah sedara mara.. rumah kawan encik suami dan last balik baiti jannati fi Sitiawan.  Maka berkumpullah kami adik beradik..ramai😉 haruslah meriah!

Syawal 4, cdgn nk jln Ipoh+Taiping. Cancel. Tukar jalan.. ke Bota-Teluk Intan-Sitiawan. Maka, ss bersama suami dan adik beradik jln beraya….ke Bota, rumah Khalid, rumah kwn adik dan ke Teluk Intan rumah makcik suami… malam, ss ke rumah junior yang tak jumpe dari 2001-2012…..wahhh, ce bilang brp byk tahun ?😉 Alhamdulillah… bertemu dgn shbt + adik-adik merapatkan silaturrahim di bulan Syawal =D

Next, Syawal 5..ss & encik suami membuat perancgn ke Pahang-Kelantan. Namun, myb bertukar.. hanya ke Mentakab then back KL. So, jm8 kami berlepas ke Mentakab, menyempurnakan hajat walimah geng uo atieshabinafsha😉 sgtlah rindu bertemu dgn adinda tersayang ni😉 kami kenal rapat dlm usrahOnline. Besttkan ukhwah kami…hihihi.. sile lah jeles (*-*)

Alhamdulillah.. dpt jumpe pngntin.. ustz+ustazh😉 kami pun back kl. Syawal 6, kami jln rumah adik di Banting.. sebelah malam juge ke rumah geng uO..halimah @ atus. Alhamdulillah.. Syawal 7, ke open house raya …..

——-

Minggu ni agak bz utk settle perjalanan TOT di Johor, 31 ogos hingga 1 Sept. so, planningku agak pack. Khamis 30 ogos ada gath geng PLF (Professional Learning Facilitator) all trainers berkumpul utk perasmian office Ateh & jamuan raya . malam ke Janji Bersih, Dataran Merdeka.. then shoot to Johor!

Alhamdulillah, perancangan Allah Maha Tahu.. ke gath PLF bersama kak dila & syukriah. Then, ke Bangi fetch adik usrah ke DM. plan ke Pandan…ambil lg 3 orang..namun, dek kesuntukan masa…kami singgah ke BTR dan last ke DM. masa agak limit untuk mencari crowd geng kami.. jam dh hmpir ke 12.30.. kami move back. Selesai hntr adik usrah ke destinasi..ss drive ke RnR utk bertemu geng yg akan bersama ke Johor.

Oleyy! Kami bergambar tanda mlm merdeka –JANJI BERSIH. Hehehe. Bismillah.. kami ke Parit Sulong, Johor.

—-

31 Ogos- 1 Sept..bz handle TOT. best slot brainstorm.. sgt bersemangat mrk..wlupun masa dah habis.. akhirnya sekitar 1215 pagi..mereka menujukkan hasil yg terbaik! Mantop  & mabruk!  1 Sept.. 1 lagi games kubawa utk menajamkan minda & mengatur starategi dgn pantas… teamwork.. Alhamdulillah, mmg terBAIK!! ;0

—-

2 Sept, sebelum ke Semarak Hijau..kami singgah jalan raya & ziarah shbtku Aqeen yg baru sahaja 4 hari bersalin.. Allahu rabbi..disambut dgn ibu ni…di luar rumah..smbil familinya menyediakan nasi ayam. Rezeki kami sungguh murah…makan tengah hari ;)  kami 4 kereta, 14 orang, penuh di rumah Aqeen. Selesai makan..menuju ke destinasi Dataran Air Hitam….

On duty..bla..bla.. by5pm kami terpaksa mengundur diri.. ss bersama team Selangor dan team Perak bertolak pulang.. kami konvoi 4 kete. Singgah rest..solat..makan di RnR Ayer Keroh.. last, berpisah di sini…masing-masing menuju ke destinasi… Perak, Selangor, KL.

Begitulah catitan perjalanan ss di awal Syawal.. Alhamdulillah, kita hanya merancang, selebihnya DIA yang mencaturkan perjalananku dan sahabat. Terima kasih pd semua yg terlibat dlm TOT. mohon maaf segala kekurangan.. kite jumpe next TOT3… ;0 salam juang, salam sayang n STAY STRONG!